sobota 1. září 2018

Článek v Hlasu Loštic od Romana Oliveriuse

Článek v Hlasu Loštic od Romana Oliveriuse

Vážení spoluobčané a šachoví příznivci

   Je tomu již půl roku, co jsme vás informovali o činnosti našeho šachového klubu a tak bych to chtěl napravit a zdělit vám, co se u nás za tu dobu událo nového. 
  Je pravdou, že coby družstvo jsme v oblastním přeboru moc nezazářili. S předposledním místem, kterého jsme po tuhých bojích dosáhli, spokojeni být nemůžeme, ale doufáme v lepší zítřky. Zato na poli jednotlivců v mládežnické kategorii dosáhl náš nejmladší člen a můj svěřenec Sam Laufer ze Střemeníčka velkého úspěchu. Po loňském
vítězství v okresním přeboru jednotlivců ve vážném šachu se mu letos dařilo ještě více. Ve své věkové kategorii do deseti let se zúčastnil pěti ze šesti turnajů v rapid šachu a na žádném z nich neskončil hůře než třetí. V celkovém hodnocení Grand prix mu tento výkon vynesl první místo ze 48 účastníků a titul Přeborník olomouckého kraje. Zároveň se tímto vítězstvím nominoval na mistrovství ČR, které se bude konat 8. – 9.září tohoto roku ve Žďáru nad Sázavou. Je to největší úspěch loštického šachu srovnatelný pouze s účastí Jana Odstrčila před nemnoha lety na polofinále mistrovství ČR. Jako Samův trenér doufám, že tento výsledek nebude ojedinělý a že i na zmíněném mistrovství neudělá sobě ani našemu klubu ostudu. Sam je totiž chytrý a cílevědomý mládenec, který již v tomto věku ví, čeho chce dosáhnout a jde si směle za tímto cílem. 
   Věřím, že nemluvím pouze za členy našeho šachového klubu, ale i za vás sportovní příznivce, když popřeji Samovi vše dobré a mnoho herních úspěchů.

Za ŠK Loštice Roman Oliverius

Žádné komentáře:

Okomentovat